Absürt komedi yapımları hiçbir zaman sıradan olmayacak çünkü bu dizi ve filmlerin yerel ağlar veya reklam verenler için pek de cazip ürünler değiller. Fakat pek çok insan bu mükemmel tuhaflığı onurlandırmak için absürt komedi dizilerini tercih ediyor. Birbirinin aynı, sonu tahmin edilebilen yapımlardan siz de bıktıysanız, elinizin altında bulunan ve belki de hiç duymadığınız birbirinden absürt yapımlara doğru bir yolculuğa çıkabilirsiniz. O halde gelin birbirinden eğlenceli ve aynı zamanda da tuhaf 18 absürt komedi dizisini birlikte inceleyelim.
En İyi Absürt Komedi Dizileri: En Sevilen Yabancı 18 Absürt Komedi Dizisi

#1
Dokuz sezon devam eden Scrubs dizisi Sacred Heart Hastanesi’nde ve hastanenin olağandışı atmosferinde geçiyor. Bir stajyer olan John Dorian burada tıp, arkadaşlık ve yaşam hakkında bilgi edinir ve bu ezici dünyada yolunu bulmaya çalışıyor.
Scrubs (2001 – 2010)

#2
Bir komedi dizisi olan ve beş sezonu da büyük bir beğeni toplayan Arrested Development, babası hapse atıldıktan sonra ailesinin işlerinin başına geçen Michael Bluth ve ailesinin hikayesini anlatıyor. Son derece işlevsiz bir aile olan Bluth ailesi, ayrıca beş parasız kalınca olaylar iyice çekilmez bir hâle geliyor. Bu tuhaf ailenin her bir üyesinin bu durumla mücadele etmek için farklı yöntemleri bulunuyor. Arrested Development bu eksantrik ve sorunlu ailenin mükemmel bir portresini gösteriyor.
Arrested Development

#3
2006 yılından 2013 yılına kadar devam eden The IT Crowd dizisi, tüm zamanların en sevilen absürt komedi yapımlarından bir tanesi. Dizi büyük bir şirketin bilgi işlem departmanında görev alan Roy, Moss ve dolandırıcı müdürleri Jen’in birbirinden komik talihsizliklerini anlatıyor. Bu büyük şirketin en az önem verilen departmanı olan bilgi işlem departmanında olan bitenler dizinin temelini oluşturuyor.
The IT Crowd

#4
Her ne kadar bu listedeki en düşük puanlı yapım olsa da Tim and Eric Awesome Show, Great Job! gerçek bir absürt komedi klasiği. Tim Heidecker ve Eric Wareheim tarafından yaratılan dizide yine Tim Heidecker ve Eric Wareheim’i başrollerde seyrediyoruz. Kısaca anlatmak gerekirse dizide ünlü konuklar ile gerçekleşen düşük bütçeli komedi skeçleri görüyoruz.
Tim and Eric Awesome Show, Great Job!

#5
Monty Python kelimenin tam anlamıyla bir İngiliz komedi klasiği ve Monty Python's Flying Circus yani Monty Python'ın Uçan Sirki dizisi de bunu kanıtlıyor. Dört sezon boyunca devam etmiş olan dizi, Monty Python komedi skeçlerinin muazzam bir örneği. İlk bölümü 1969 yılında yayınlanan dizi her şey hakkında, genellikle de İngilizlerin günlük yaşamı ve İngiltere siyaseti ile dalga geçen şahane bir yapım. Eğer eski yapımlara karşı önyargılıysanız bile bu diziye muhakkak bir şans vermelisiniz.
Monty Python’s Flying Circus (Monty Python’ın Uçan Sirki) (1969 – 1974)

#6
Keegan-Michael Key ve Jordan Peele’nin başrollerinde bulunduğu Key and Peele dizisi beş sezonluk ve otuzar dakikalık şahane bir komedi topluluğu. Her bölümde bambaşka karakterleri canlandıran ve her seferinde kahkaha bombardımanı yaratan ikili, eğlenceli bölümleri ve yetenekleri ile iki kez Primetime Emmy ödülünü kazanmışlar.
Key and Peele (2012 – 2015)

#7
Sırada yine ekstra absürt ve bir o kadar da keyifli bir yapım var. 2015 ile 2017 yılları arasında devam eden Man Seeking Woman dizisi komedi olduğu kadar romantik ögelere de sahip. IMDb’den 7.7 puan almış olan dizi, uzun süre boyunca hayatında olan sevgilisi tarafından terk edilen ve umutsuz bir aşk arayışına çıkan bir adamın hikayesini anlatıyor.
Man Seeking Woman (2015 – 2017)

#8
Listemizdeki efsanelerden bir diğeri de dokuz sezonluk Peep Show dizisi. Peep Show’u absürt yapan unsurlardan bir tanesi günlük yaşamın sıkıcılığını şahane bir şekilde yansıtıyor olması. Oda arkadaşı olan Mark ve Jez, sıkıcı hayatları dışında hiçbir ortak noktaları olmayan iki kişi. Bu iki zıt karakterin günlük hayatla başa çıkma mücadelesi dizinin temelini oluşturuyor.
Peep Show (2003 – 2015)

#9
Tüm zamanların en sevilen komedyenlerinden bir tanesi olan Ricky Gervais’in başrolünde bulunduğu Derek dizisi, iki sezon devam etmiş bir komedi ve dram dizisi. Derek yine Ricky Gervais’in hassas komedi tarzının mükemmel bir örneği. Dizi bir huzurevinde çalışan ve oradaki hasta ve yaşlılara bakmaya yardım eden bir adamın hikayesini anlatıyor.
Derek (2012 – 2014)

#10
Her bölümü otuz dakika süren beş sezonluk Outnumbered dizisi, 2016 senesinde son bulmuş olan bir komedi dizisi. Neredeyse doğaçlama bir dizi olan Outnumbered, bir çiftin üç küçük çocuğunu büyütme hikayesini ve onların monoton günlük hayatını anlatıyor.
Outnumbered (2007 – 2016)

#11
Dört sezonluk Check It Out! With Dr. Steve Brule dizisi, Dr. Steve Brule’nin kendi talk showunu anlatan bir yapım. IMDb’den 8.6 puan almış olan dizinin her bölümü Dr. Steve Brule’nin farklı bir temaya odaklanmasını ve insanlarla yaptığı röportajları gösteriyor.
Check It Out! With Dr. Steve Brule (2010 – 2017)

#12
1995 yılında ekranlarda seyircisi ile buluşmuş bir skeç komedisi olan Mr. Show with Bob and David, çok popüler olmuş bir HBO dizisi. Mr. Show with Bob and David her zaman birbiriyle bağlantı içerisinde olan skeçler ile ve ilgi çekici karakterleriyle büyük beğeni toplamış olan bir yapım.
Mr. Show with Bob and David (1995 – 1998)

#13
Gerçek üstü bir İngiliz komedi dizisi olan The Mighty Boosh, otuzar dakikalık bölümlerden oluşan oldukça keyifli ve bir o kadar da tuhaf bir yapım. Dizi Vince Noir ve Howard Moon’un bir hayvanat bahçesinde çalışırken aynı zamanda müzik kariyerine devam etmesi ve bu sırada meydana gelen tuhaf maceraları konu alıyor.
The Mighty Boosh (2003 – 2007)

#14
İki sezonluk bir absürt komedi dizisi olan The Young Ones, karakter ile etkileşime giren ve canlı performansların da yer aldığı oldukça etkileyici bir yapım. Dizide Vyvyan, Rick, Mike ve Neil isimli dört arkadaşın hayatından kesitleri anlatıyor. Londra’nın kuzeyinde bir evde yaşayan üniversite öğrencileri olan bu dörtlü birbirinden farklı karakterleri ve gerçeküstü dünyası ile dikkat çekiyor.
The Young Ones (1982 – 1984)

#15
Sırada on iki sezon boyunca devam etmiş olan bir komedi ve suç dizisi olan Trailer Park Boys var. 2001 yılında başlamış ve 2018 yılında sona ermiş olan dizi IMDb’den 8.6 puan almış. Bir belgesel havasında çekilmiş olan Trailer Park Boys, bir karavan parkında yaşayan üç suçlunun hayatını anlatıyor.
Trailer Park Boys (2001 – 2018)

#16
2018 ile 2020 yılları arasında devam etmiş olan Kidding aslında baya karanlık bir komedi dizisi. Dizinin başrolünde Jeff Pickles isimli bir adamı görüyoruz. Bir çocuk programının sunucusu olan Pickles kendi oğlunun ölümünden sonra hayatını mizaha sığınarak geçiyor.
Kidding (2018 – 2020)

#17
Nathan For You dizisi listede bulunan en yüksek puanlı yapım. Dört sezon devam etmiş olan dizi 8.9 IMDb puanı ile dikkat çekiyor. Bir belgesel ve komedi yapımı olan dizi Nathan Fielder tarafından yaratılmış ve başrolünde de yine kendisi bulunuyor. Dizide Nathan Fielde’ın işletme diplomasını ve deneyimlerini küçük işletmelerin kâr etmesi için kullanmasına şahit oluyoruz. Fakat Nathan’ın tuhaf karakteri ve yaklaşımı, insanlara yardım etmekten ziyade onları daha zor bir duruma sokuyor.
Nathan For You (2013 – 2017)

#18
Bir Netflix yapımı olan American Vandal dizisi hem komedi hem de suç temalarını mükemmel bir şekilde birleştirmiş olan eşsiz bir hiciv. Sahte bir belgesel olan dizi, ciddi suç belgesellerine yeni bir soluk getiriyor. Dizinin ilk sezonunda iki lise öğrencisi, okulun otoparkında gerçekleştirilen ve aslında bir liseli şakasından başka bir şey olmayan vandalizmi çözmeye çalışıyorlar. Hevesli bir belgesel yapımcısı olan Peter Maldanaldo, bu suçu kimin yaptığını çözmeye çalışıyor.
American Vandal (2017 – 2018)

Ad Area